
E 620-E 625 är glutamat och används för att förstärka smaken i olika produkter där lite råvaror används. Finns mycket i olika kryddblandningar, restaurangmat och asiatisk mat. För känsliga personer kan glutamat ge huvudvärk, hjärtklappningar och nässelutlag.
E 950-E968 är olika sötningsmedel och ökar sötsuget som vanligt socker.
E 102, E 110, E 122-E124, E 129, E 151, E 154, E 155, E 180 och E 127 är azofärger. Finns i godis, kakor, läsk, mjukglass, räkor och medicin. Azofärgämnen kan ge eksem, astma och nässelfeber. Enligt brittiska forskare ger det även hyperaktivitet och försämrar barns koncentrationsförmåga.
E-numren orsakar inte bara vanlig mat allergier utan kan potentiellt vara farliga för ditt välbefinnande. Detta gäller särskilt om man har små barn i familjen.
Värdelöst vetande: En sjuttioårig människa har i genomsnitt stoppat i sig 30 ton mat - ca 6 elefanter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar