Sökmotor

2008-05-28

Ingefära

Jag har undrat varför kineserna envisas med att en nyförlöst kvinna ska äta så mycket ingefära. Vi pratar här om att äta ingefära varje dag i en månad EFTER förlossningen. Det är en kur som har gått från generation till generation. Det lustiga är att du kan fråga vilken kinesisk kvinna som helst och alla säger samma sak. Man ska äta ingefära! Jag läste att Danmarks motsvarighet till Livsmedelsverket kom ut med en varning att gravida ska undvika att äta för mycket ingefära under graviditeten eftersom denna krydda påverkar livmoderns muskulatur.

Det kan ju vara så att kineserna vill stimulera livmoderns muskulatur att dra ihop sig efter en förlossning med ingefära.

I övrigt så är de här knölarna från en exotiskt liljeväxt väldigt nyttigt och gott. Det sägs ju att ingefäran är slemlösande, antioxidant, värmer matsmältningen och stärker immunförsvaret.

På tal om ingefära så finns det en restaurang i Lomma som heter Wild Ginger (http://www.wildginger.se/) som serverar underbar god mat. Restaurangen har en mysig inredning och trevlig personal.

Värdelöst vetande: Man kan inte hålla andan tills man dör.

Inga kommentarer: