Fisk med potatis (2-3 portioner)
2 potatisar
1 morot
1 bit rotselleri
3-4 st brysselkål
1 bit fiskfile (t.ex torsk, sej, lax el spätta)
1 handfull majs (frysta)
massor av persilja
Koka potatis, morot och rotselleri först. Lägg därefter i brysselkål och fisk när rotfrukterna är halvmjuka. Låt fisken koka i ca 4 min och lägg därefter i majsen och koka allt i ca 1 min. Lägg i persiljan strax innan man lyfter av kastrullen från plattan. Häll upp en del av buljongen och servera den innan maten som soppa. (Vår dotter älskade denna "soppa" som aptitretare innan maten.) Mosa maten och späd med lite av buljongen till en fin konsistens. Ev så kan man smaksätta med lite citron.

Värdelöst vetande: Ställer man en pepperonipizza på Venus så är den klar efter runt 9 sekunder.
1 kommentar:
Den soppan ska jag verkligen prova!
Skicka en kommentar